Test of Sustained Selective Attention (TOSSA)

TOSSA_Logo

Een van de beste aandachtstests op de markt. Niet alleen zeer gevoelig voor aandachtsstoornissen maar tevens kan het ook onderpresteren of een verminderde inzet detecteren!

De Test of Sustained Selective Attention (TOSSA) is ontstaan uit de behoefte aan een korte en sensitieve aandachtstest. Het is een 8-minuten durende auditieve continuous performance computertest met een variabele ISI. Deze dynamiek voegt extra kracht toe aan zijn sensitiviteit.


De TOSSA is door de COTAN redelijk tot goed beoordeeld en behoort tot de best genormeerde neuropsychologische tests van dit moment en is tevens erg sensitief voor aandachtsproblemen.

UPDATE 11-03-2024:

VERSIE 4.2, verbeterd: (nieuwste versie: 4.2)

1. Nieuw menu bij opstarten: eenvoudig nieuwe patiënt aanmaken

2. Overzicht binnen menu van alle afnames en patiënten

3. Rapporten gegenereerd in RTF-format mét grafieken en naar eigen wensen tekst in rapport in te voeren (ook eigen logo).

4. Opslag van patiëntgegevens zeer eenvoudig in te stellen in elke map

5. Schermresolutie blijft behouden

6. piepjes worden beter afgespeeld

7. telling aantal voorbarig en fout in overzicht gecorrigeerd


Pluspunten van de TOSSA

  1. meest sensitieve aandachtstest op dit moment en hard op weg een *gouden standaard* voor aandachtstoornissen te worden!
  2. onderpresteren of verminderde inzetwordt tevens gedetecteerd!
  3. kort maar krachtig genoeg om zeer betrouwbaar aandachtstekorten op te sporen zonder overdiagnostiek (ook bij ADHD)
  4. eenvoudig te installeren en af te nemen
  5. zeer stabiel als test, zowel op stand-alone als netwerk
  6. te gebruiken voor slechtzienden en blinden
  7. interpretatie sinds versie 3.0 sterk vereenvoudigd doordat er meerdere profielen worden berekend (b.v. mentale traagheid, vermoeidheid, conditionele impulsiviteit)

(zie onder Downloads gratis TOSSA-Handleiding en lees het zelf)

Prijs: 175 euro ex. BTW ieder jaar (maximaal 2 computers of 2 gebruikers); eenmalige 10% korting bij afname van 3 of meer licenties.


Hoe resultaten van TOSSA gerapporteerd worden

Hieronder meerdere plaatjes hoe de resultaten van de TOSSA worden getoond in een PDF rapport.

TOSSA_resultatenGrafiek

Figuur 1: De TOSSA resultaten in een grafiek waarbij de meest belangrijke variabele (focus) in het blauw en de Commissie-fouten in het rood te zien zijn.


TOSSA_normgroepenGrafiek

Figuur 2: De TOSSA resultaten vergeleken met de 5 normgroepen. Op de X-as zijn de gemeten variabelen te zien waarbij de DS en de CS de meest belangrijke zijn (vertegenwoordigen de aandachtsfocus).


TOSSA_resultatenDoc

Figuur 3: De TOSSA resultaten in tekstvorm. In de handleiding staan de belangrijkste aandachtspunten duidelijk genoemd zodat interpretatie vereenvoudigd wordt.


TOSSA_onderpresteren_tekst

Figuur 4: Een voorbeeld van een TOSSA uitdraai waarbij enkele profielen door de computer zijn gevonden. In dit geval kan er zowel sprake zijn van Mentale traagheid, Endogene arousalproblematiek of zelfs Onderpresteren/verminderde inzet. Zie hiervoor de handleiding.


Meer informatie 

Voor meer informatie zie de uitgebreide beschrijving en vergelijking met andere aandachtstests op DEZE SITE.


DOwnloads

Download de TOSSA-Handleiding HIER !

Download de TOSSA standalone versie HIER !

Download de TOSSA Netwerkversie HIER !

Let op: het wordt niet aangeraden deze netwerkversie te gebruiken. Sommige klanten hebben aangegeven dat het netwerk de TOSSA kán storen. Dit lijkt per netwerk te verschillen. 

Aan te raden valt om eerst via een DEMO de netwerkversie te testen. Indien dat goed verloopt kan de TOSSA-netwerk versie geïnstalleerd worden. Het is sowieso aan te raden om ook bij de stand-alone versie eerst de DEMO te proberen. De test is dan volledig functioneel maar slechts een paar dagen te gebruiken. De DEMO is altijd gratis.

Daarnaast heeft u na aanschaf en betaling altijd 14 dagen bedenktijd. Indien de TOSSA om welke reden dan ook niet bevalt, mag u binnen 14 dagen na betaling, een verzoek tot annulering indienen via het Contactformulier. U krijgt dan binnen 10 dagen uw geld teruggestort.