Tower of london test (Tlt)

TLT Logo

De Tower of London Test (TLT) is dé executieve functie (computer)test van dit moment. Met name de regulatieve aspecten van het executief functioneren zijn mooi te zien bij deze test.

De TLT is redelijk goed beoordeeld door de COTAN, behoorlijk goed genormeerd bij gezonde mensen en vooral bij vele neurologische patiënten.

Update 17-11-2019:

VERSIE 4.0.2: verbeterd: (nieuwste VERSIE is 4.0.2)

1. Nieuw menu bij opstarten: eenvoudig nieuwe patiënt aanmaken

2. Overzicht binnen menu van alle afnames en patiënten

3. Rapporten gegenereerd in RTF-format mét grafieken en naar eigen wensen tekst in rapport in te voeren (ook eigen logo).

4. Opslag van patiëntgegevens zeer eenvoudig in te stellen in elke map

5. Schermresolutie blijft behouden


Pluspunten van de TLT

  1. best genormeerde plannings- en executieve functie test bij neurologische patiënten
  2. eenvoudig te installeren en vooral af te nemen
  3. slechts 10 minuten bij 'gemiddelde' patiënt
  4. nog altijd één van de beste executieve tests van dit moment
  5. Nieuw: ook onderpresteren wordt nu door de TLT gemeten!

(zie onder Downloads gratis TLT-Handleiding en lees het zelf)

Prijs: 175 euro ex. BTW ieder jaar (maximaal 2 computers of 2 gebruikers); eenmalige 10% korting bij afname van 3 of meer licenties.


Hoe resultaten van TLT gerapporteerd worden

Hieronder meerdere plaatjes hoe de resultaten van de TLT worden getoond in een PDF rapport.

TLT_Opgave1_Scherm

Figuur 1:  Hoe het stimulusscherm van de TLT eruit ziet. Onderstaand figuur moet veranderd worden tot het bovenste figuur. De blokjes worden verplaatst door een muisklik of, bij een touchscreen, door ze aan te raken.


TLTResultatenGrafiek

Figuur 2: De resultaten van de TLT in een grafiek. De blauwe lijn is de totaalscore voor elk van de 16 items. De rode lijn geeft de Decisietijd aan, de tijd die verstreken is voordat een blokje wordt verplaatst.


TLT_NormgroepenGrafiek

Figuur 3: De 4 TLT scores vergeleken met de 5 normgroepen. De TLTscore is hier de belangrijkste variabele.


TLTResultatenTekst

Figuur 4: De resultaten uitgedraaid in het rapport met in de handleiding puntsgewijs hoe de scores geïnterpreteerd moeten worden.


Meer informatie 

Voor meer informatie zie de uitgebreide beschrijving en vergelijking met andere executieve functietests in de handleiding. Deze is hieronder gratis te downloaden.


DOwnloads

Download de TLT-Handleiding HIER !

Download de TLT standalone versie HIER !

Download de TLT Netwerkversie HIER !

Let op: in tegenstelling tot de storingen die een netwerk bij de TOSSA kan geven, is hier geen sprake van bij de TLT. Dat komt omdat dergelijke storingen de tijdsopname bij de TLT niet significant beïnvloeden.

Aan te raden valt wel om eerst via een DEMO de netwerkversie te testen. Indien dat goed verloopt kan de TLT-netwerk versie geinstalleerd worden. Het is sowieso aan te raden om ook bij de stand-alone versie eerst de DEMO te proberen. De test is dan volledig functioneel maar slechts een paar dagen te gebruiken. De DEMO is altijd gratis.

Daarnaast heeft u na aanschaf en betaling altijd 14 dagen bedenktijd. Indien de TLT om welke reden dan ook niet bevalt, mag u binnen 14 dagen na betaling, een verzoek tot annulering indienen via het Contactformulier. U krijgt dan binnen 10 dagen uw geld teruggestort.